REVIEWS

ERVARINGEN VAN LEERKRACHTEN

“Ik ben echt super blij met Rust in de Klas. Ik gun de kinderen een moment van rust. Het bewust worden van rust momenten is al fijn.
Dit helpt ook de leerkracht.”
Leerkracht groep 3

“Ik geniet elke keer weer zo van de Relax les. Zelfs (juist!) bij de drukste kinderen had het een ontspannend effect. Het is een reset moment, ook voor de leerkracht.”
Leerkracht groep 6

“De Rustles is een heel welkome aanvulling op de dag. We denderen maar door, dat vraagt het onderwijs. Het is zo nodig op zo’n dag en in de maatschappij. Ik leer er zelf ook zoveel van.”
Leerkracht groep 3

“Ik merkte na verloop van tijd dat de kinderen liever tegen elkaar worden, meer sociaal.”
Leerkracht groep 3

“De Rustlessen gaven niet alleen de kinderen maar ook mij rust en vergrootten mijn bewustzijn. Ook ik heb de valkuil veel voor anderen te willen doen en mezelf daarbij te vergeten.”
Leerkracht groep 8

“Ik heb gezien dat de oefeningen zorgen voor rust bij de kinderen. De kinderen starten de dag met een minder vol hoofd, maar gaan ook met een minder vol hoofd naar huis. Als gedragsverandering zag ik ook meer acceptatie van elkaar.”
Leerkracht groep 7

“De kinderen waren heel positief over de lessen. Ik vind het sowieso indrukwekkend om te zien hoe de groep reageert. Heel gaaf. Hoe serieus ze ermee aan de slag gaan en feedback geven. Ik had verwacht dat ze giechelig zouden worden, maar dat was helemaal niet zo.”
Leerkracht groep 7

“Ik vind de Relax les heel fijn. Ik merk aan de kinderen dat ze dan zo rustig zijn, ook daarna. Het heeft bij iedereen effect, bij de een wat langer dan bij de ander.”
Leerkracht groep 7

“Op persoonlijk gebied heeft het bewustwording gebracht van wat kleine oefeningen aan groots effect hebben op rust, concentratie en aandacht in de groep. Het brengt daadwerkelijk ontspanning in de groep, met als gevolg meer focus en een fijne sfeer. Vooral de massage oefeningen zorgen voor een fijn klimaat waar kinderen zich veilig voelen bij elkaar.”
Leerkracht groep 1-2

“We hebben de lessen ‘Rust in de Klas’ als erg positief ervaren. Voor ons is het een echte eyeopener geweest om te zien wat de lessen met de kinderen doen. De kinderen leren door middel van deze lessen hoe ze de rust bij zichzelf kunnen vinden, wat volgens ons erg waardevol is.”

– leerkrachten groep 8 –

ERVARINGEN VAN KINDEREN

De meest gehoorde opmerkingen aan het einde van een les
‘Rust in de Klas’ zijn dat de kinderen er een ‘rustig‘, ‘ontspannen‘ en ‘fijn‘ gevoel aan overhouden.

Meer weten?

Neem dan contact op voor meer informatie over prijzen, locatie en data van de Rust Trainer weekenden, via margo@methoderustindeklas.nl.